top of page

Tervetuloa seuraamaan, kuinka maatilan kylkeen nousee palvelukotien alue

Updated: Jul 12, 2022

Joskus sattuu niin, että monta ajatusta kohtaavat ja niistä syntyy yksi suurempi. Ruskorinteen kohdalla tapahtui juuri niin.

Peltolan maatilaa pyörittävä Pentti Hertsi oli jo usean vuoden kehittänyt vanhaa viljatilaa kannattavamman marjatilan suuntaan. Pienen Peltolan tilan elinvoiman ja jatkuvuuden saavuttaminen tulevaisuudessa edellytti kuitenkin hyvällä sijainnilla olevan tilan alueelle myös uudenlaista hyötykäyttöä.


Samaan aikaan ihmisten hyvinvoinnista kiinnostunut entinen Muonion kunnanjohtaja Lasse Peltonen mietti, miten voisi itse olla mukana kehittämässä palveluasumista omassa kotikunnassaan Hollolassa.


Kun nämä kaksi lähtökohtaa löysivät toisensa, alkoi Ruskorinteen tarina. Maatilan uusi aika avasi mahdollisuuden rakentaa luonnonläheinen palveluasuinalue.


Hirsirakenteinen alue lähellä Lahtea

Ajatusta jalostamaan perustettiin 7.11.2020 Ruskorinne ry. Pian pöydällä olikin jo suunnitelma puurakenteisesta palveluasumisen alueesta, jossa mahdollistuisi aktiivinen, arvokas ja luonnonläheinen elämä. Laadukkaan rakentamisen ohella suunnitelmissa keskiöön nousi palvelujen kehittäminen omaleimaisen Ruskorinteen ja sen asukkaiden tarpeisiin. Yksi kulmakivi on myös sijainti eli mahdollisuus asua lähellä Lahtea, mutta kuitenkin maaseudulla luonnonhelmassa. Lahden liikenteen bussipysäkki linjalle 1 Karjusaaresta sijaitsee noin 300 m päässä alueesta, vieden Lahden keskustaan noin vartissa.


Lähiruokaa ja luontoa maatilan kainalossa

Maatilalla jos missä lähiruokaan satsaaminen on luontevaa. Tarkoitus onkin hyödyntää Ruskorinteen keittiössä Peltolan maatilalla tuotettuja raaka-aineita mahdollisimman laajasti. Samalla tilamyynnin tuotevalikoimaa tullaan lisäämään ja suunnitelmissa on rakentaa puitteet järvikalan jalostamiselle. Maatilan elämä ja puutarha suunnitellaankin osaksi Ruskorinteen ympärivuotista elämää.

Blogissa seurataan Ruskorinteen kehittymistä

Tässä lyhyt esittely Ruskorinteen ja samalla Peltolan maatilan lähtökohdista. Blogissa tulemme jatkossa kertomaan tarkemmin kehitysaskelista ja siitä millainen Ruskorinteestä muodostuu. Kaikkea kiinnostavaa on työpöydällä ja pian on jo lisää kerrottavaa. Tervetuloa mukaan!

598 views0 comments
bottom of page