Ruskorinne-1.jpg

Tilat ja ympäristö

kaavakuva-pieni.png
Hirsitaloalueen rakentaminen alkaa vuonna 2022

Ruskorinne tulee olemaan esteetön ja yhteisöllinen hirsitaloalue. Alue sijaitsee Hollolan Kukkilan vehreässä maaseutumiljöössä vain seitsemän kilometriä Lahden torilta. Linja-autoyhteydet keskustaan ovat erinomaiset.

Erilaisten asumismuotojen kokonaisuus


Alueelle rakennetaan palvelurakennus, johon tulee lounaskahvila, harrastustiloja sekä 15-20 yksiötä yhteisillä oleskelutiloilla. Päärakennuksen lisäksi alueelle rakennetaan erillispientaloalue, Padel-pelikenttä sekä erillinen saunarakennus. Talojen asunnoista osa on omistusasuntoja ja osa vuokrattavia. Laajuudeltaan kokonaisuus tulee olemaan noin 3200 neliömetriä ja rakentaminen tapahtuu vuosina 2022-23.

Alustava hahmotelma rakennusten sijoittumisesta suunnittelualueelle. Tiedotamme lisää hankkeen edetessä rakennuslupavaiheeseen. 

Klikkaa tästä isompaan kaavakuvaan >>

Erillispientaloalue,
Padel-pelikenttä, saunarakennus, hyötypuutarha, marjapensaita, omenapuita...
Laatua, turvallisuutta ja luonnollisuutta


Rakennusten elinikä halutaan mahdollisimman pitkäksi ja rakentamisessa painotetaan kestäviä ja ekologisia materiaaleja. Tavoitteena on viedä puurakentaminen seuraavalle tasolle ja tuoda samalla asukkaille asumismukavuutta, turvallisuutta ja luonnollisuutta.

 

Pihaelämää vanhan maatilan kainalossa

 

Ruskorinne rakentuu vanhan Peltolan maatilan viereen. Onkin luontevaa, että Ruskorinteen pihalle tulee hyötypuutarha marjapensaine ja omenapuineen, mikä tarjoaa asukkaille sekä syötävää että tekemistä. Iso osa Ruskorinteen keittiön raaka-aineista saadaan Peltolan tilalta ja viereisestä Vesijärvestä. Alueelta löytyy myös mahdollisuus asukkaiden omaan viljelypalstaan.

Ruskorinne-(6).jpg