top of page
Ruskorinne-1.jpg

Tilat ja ympäristö

Ruskorinne-(2)_edited.jpg
Hirsi- /puutaloalue

Ruskorinne tulee olemaan esteetön ja yhteisöllinen puu-/ hirsitaloalue. Alue sijaitsee Hollolan Kukkilan vehreässä maaseutumiljöössä vain seitsemän kilometriä Lahden torilta. Linja-autoyhteydet keskustaan ovat erinomaiset.

Ruskorinteen asemakaavasta valitettu

Positiivisen vastaanoton saanut hanke joutuu nyt odottamaan. Hollolan kunnanvaltuuston 2.5.2022 hyväksymään Ruskorinteen asemakaavaan on tullut kaksi kunnallisvalitusta. Syksyllä -23 tiedotamme tarkemmin hankkeen tulevasta aikataulusta, 

Suunnittelu toki jatkuu, mutta hanke ei etene ennen kuin hallinto-oikeus on valitukset käsitellyt.

Erilaisten asumismuotojen kokonaisuus

Alueelle on suunniteltu rakennettavaksi noin 700 m2 palvelurakennus, johon tulee lounaskahvila, saunatilat, harrastustiloja sekä sosiaalitilat.

Palvelurakennuksen lisäksi alueelle rakennetaan rivitalo- ja erillispientaloalue, joissa asuntojen koko vaihtelee 42m2 asunnoista aina 80 neliön kolmioon. Kaava mahdollistaa myös kahden esteettömän 120 m2 omakotitalon rakentamisen. Alueelle on suunniteltu Padel-pelikenttä aktiivisten asukkaiden monipuoliseen käyttöön ja toimimaan vaikka tapahtumatorina. Talojen asunnoista osa on omistusasuntoja ja osa vuokrattavia. Laajuudeltaan kokonaisuus tulee olemaan noin 3200 neliömetriä.

Laatua, turvallisuutta ja luonnollisuutta


Rakennusten elinikä halutaan mahdollisimman pitkäksi ja rakentamisessa painotetaan kestäviä ja ekologisia materiaaleja. Tavoitteena tarjota tulevalle Ruskorinteen asukkaalle asumismukavuutta, turvallisuutta ja luonnollisuutta.

 

Luonnos asemakaava suunnitelmasta ja alueen rakennuksista.

Pihaelämää vanhan maatilan kainalossa

 

Ruskorinne rakentuu vanhan Peltolan maatilan viereen. Onkin luontevaa, että Ruskorinteen pihalle tulee hyötypuutarha marjapensaine ja omenapuineen, mikä tarjoaa asukkaille sekä syötävää että tekemistä. Iso osa Ruskorinteen keittiön raaka-aineista saadaan Peltolan tilalta ja viereisestä Vesijärvestä. Alueelta löytyy myös mahdollisuus asukkaiden omaan viljelypalstaan.

Ruskorinne.asemakaava.kuva.jpg
bottom of page