top of page
Ruskorinne-1.jpg

Tilat ja ympäristö

Ruskorinne-(2)_edited.jpg
Hirsi- /puutaloalue

Ruskorinne tulee olemaan esteetön ja yhteisöllinen puu-/ hirsitaloalue. Alue sijaitsee Hollolan Kukkilan vehreässä maaseutumiljöössä vain seitsemän kilometriä Lahden torilta. Linja-autoyhteydet keskustaan ovat erinomaiset.

Ruskorinteen asemakaava on nyt lainvoimainen 

Positiivisen vastaanoton saanut hanke joutui odottamaan, mutta nyt Hollolan kunnanvaltuuston 2.5.2022 hyväksymä Ruskorinteen asemakaava on saanut lainvoiman loppuvuodesta 2023.

Erilaisten asumismuotojen kokonaisuus

Alueelle on suunniteltu rakennettavaksi noin 700 m2 palvelurakennus, johon tulee lounaskahvila, saunatilat, harrastustiloja sekä sosiaalitilat.

Palvelurakennuksen lisäksi alueelle rakennetaan rivitalo- ja erillispientaloalue, joissa asuntojen koko vaihtelee 42m2 asunnoista aina 80 neliön kolmioon. Kaava mahdollistaa myös kolmen esteettömän 120 m2 omakotitalon rakentamisen. Alueelle on suunniteltu Padel-pelikenttä aktiivisten asukkaiden monipuoliseen käyttöön ja toimimaan vaikka tapahtumatorina. Laajuudeltaan kokonaisuus tulee olemaan noin 3200 (+10%) neliömetriä.

Laatua, turvallisuutta ja luonnollisuutta


Rakennusten elinikä halutaan mahdollisimman pitkäksi ja rakentamisessa painotetaan kestäviä ja ekologisia materiaaleja. Tavoitteena tarjota tulevalle Ruskorinteen asukkaalle asumismukavuutta, turvallisuutta ja luonnollisuutta.

 

Luonnos asemakaava suunnitelmasta ja alueen rakennuksista.

Pihaelämää vanhan maatilan kainalossa

 

Ruskorinne rakentuu vanhan Peltolan maatilan, nykyään Hertsin tilan viereen. Onkin luontevaa, että Ruskorinteen pihalle tulee hyötypuutarha marjapensaine ja omenapuineen, mikä tarjoaa asukkaille sekä syötävää että tekemistä. Ruskorinteen keittiön on mahdollista hyödyntää raaka-aineita Peltolan tilalta ja viereistä Vesijärveä. Alueelta löytyy myös mahdollisuus asukkaiden omaan viljelypalstaan.

Ruskorinne.asemakaava.kuva.jpg
bottom of page