Ruskorinne-1.jpg

Tilat ja ympäristö

Ruskorinne-(2)_edited.jpg
Hirsitaloalueen rakentaminen alkaa vuonna 2023

Ruskorinne tulee olemaan esteetön ja yhteisöllinen hirsitaloalue. Alue sijaitsee Hollolan Kukkilan vehreässä maaseutumiljöössä vain seitsemän kilometriä Lahden torilta. Linja-autoyhteydet keskustaan ovat erinomaiset.

 
Erilaisten asumismuotojen kokonaisuus


Hollolan kunnanvaltuusto hyväksyi Ruskorinteen asemakaavan 2.5.2022. Alueen suunnittelu on parhaillaan käynnissä. Alueelle rakennetaan palvelurakennus, johon tulee lounaskahvila, harrastustiloja sekä erilaisia sosiaalitiloja. Päärakennuksen lisäksi alueelle rakennetaan erillispientaloalue, joissa asuntojen koko vaihtelee yksiöistä aina 80 neliön kolmioon. Kaava mahdollistaa myös kahden esteettömän 120 m2 omakotitalon rakentamisen.

Alueelle on suunniteltu Padel-pelikenttä aktiivisten asukkaiden monipuoliseen käyttöön ja toimimaan vaikka tapahtumatorina. Talojen asunnoista osa on omistusasuntoja ja osa vuokrattavia. Laajuudeltaan kokonaisuus tulee olemaan noin 3200 neliömetriä ja rakentaminen tapahtuu vuosina 2023-24.

Laatua, turvallisuutta ja luonnollisuutta


Rakennusten elinikä halutaan mahdollisimman pitkäksi ja rakentamisessa painotetaan kestäviä ja ekologisia materiaaleja. Tavoitteena on viedä puurakentaminen seuraavalle tasolle ja tuoda samalla asukkaille asumismukavuutta, turvallisuutta ja luonnollisuutta.

 

Pihaelämää vanhan maatilan kainalossa

 

Ruskorinne rakentuu vanhan Peltolan maatilan viereen. Onkin luontevaa, että Ruskorinteen pihalle tulee hyötypuutarha marjapensaine ja omenapuineen, mikä tarjoaa asukkaille sekä syötävää että tekemistä. Iso osa Ruskorinteen keittiön raaka-aineista saadaan Peltolan tilalta ja viereisestä Vesijärvestä. Alueelta löytyy myös mahdollisuus asukkaiden omaan viljelypalstaan.

Ruskorinne-(6).jpg